Formulare Tipizate Gratuite

Formulare download. Formulare tipizate gratuite. Formulare contabile in excel, model formulare, formulare postale, formulare ITM, formulare tipizate, model formulare tipizate, formulare inmatriculari auto, formulare radieri auto … informatii, acte necesare …

Cerere demisie cu/fara preaviz model 2012


Ghidul complet al demisiei. Codul muncii despre demisie. Descarca gratuit, model cerere demisie formular.

Despre demisie:

Codul muncii sectiunea 8 – Demisia

Art. 81. [definitia legala, procedura si efectele demisiei]
(1) Prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.
(2) Angajatorul este obligat sa inregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.
(3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
(5) Pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele.
(6) In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator.
(7) Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.
(8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.

D E M I S I E

Subsemnatul (a) _______________________________________, salariat la
___________________________________, în functia de ____________________,
va rog sa luati act de demisia mea, urmând sa încetez activitatea la data de
________________.
Perioada de timp dintre prezenta notificare si data încetarii activitatii reprezinta
preavizul de ___ zile calendaristice prevazut în contractul individual de munca. În
cazul în care doriti sa renuntati partial sau total la preaviz va rog sa-mi comunicati.
Data _______________ Semnatura __________________

Formular: Cerere demisie cu/fara preaviz model 2012
Document: PDF
Mărime 185Kb
Descarcă… AICI  😉  Cerere demisie cu/fara preaviz model 2012
Sursa: www.inspectiamuncii.ro

Informatii utile privind demisie

Noul Cod al Muncii si sanctionarea contraventionala a angajatorului pentru neinregistrarea demisiei

Se stie ca foarte multi salariati au intampinat probleme la inregistrarea notificarii demisiei. AvocatNet.ro iti spune cum pot fi sanctionati angajatorii care refuza sa inregistreze demisia angajatilor sai! Prin Legea nr. 40/2011 pentru modificarea si completarea Legii nr. 53/2003 – Codul muncii nu numai ca se prevede expres obligatia angajatorului de a inregistra aceasta notificare, dar este reglementata ca fiind contraventie fapta angajatorului care nu respecta aceste prevederi, sanctionata cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei.

Evident, vorbim de reglementari favorabile salariatilor:

prima este menita sa clarifice obligatia, de altfel existenta si inainte de modificarea Codului muncii;
·a doua recunoaste pericolul social al faptei – un adevarat abuz, generalizat.
Mentionam ca teza a doua a art. 79 alin. 2 a ramas neschimbata: „Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba”…Citeste mai mult

Ghidul complet al demisiei. Afla ce drepturi si obligatii ai odata cu renuntarea la locul de munca

Contractul individual de munca este un act bilateral, consensual, semnat intre doua parti in pozitie de egalitate. Viitorul angajator si viitorul angajat au posibilitatea sa negocieze toate detaliile unui astfel de contract, incepand cu salariul, programul de lucru si pana la bonusuri, prime, concedii, cu respectarea cadrului stabilit de Codul Muncii.
Lucrurile se schimba insa, dupa semnarea contractului. Prin natura obligatiilor pe care le prevede, contractul individual de munca stabileste, din momentul in care intra in vigoare, un raport de subordonare intre angajat si angajator. Mai explicit, odata dobandita calitatea de angajat, persoana fizica devine subordonata angajatorului, fiind obligata sa respecte instructiunile sefilor ierarhici si sarcinile de serviciu.
Totusi, aceasta subordonare se refera strict la raporturile de munca, fiind legata de indeplinirea sarcinilor de la locul de munca. Cu scopul declarat de a proteja salariatii in pozitia lor de subordonare, legislatia muncii prevede anumite limite si conditii referitoare la acest raport. Din acest punct de vedere, cele mai importante limite sunt:

-Ordinele si instructiunile angajatorului nu pot privi desfasurarea de activitati ilegale si/sau imorale sau care sa pericliteze ordinea publica.
-Raportul de subordonare isi produce efectele exclusiv in timpul programul de munca a
salariatului;
-Salariatul poate inceta acest raport de subordonare oricand doreste.

In situatia in care raportul de munca devine dezagreabil sau dezavantajos din orice motiv, salariatul are dreptul sa inceteze acest raport, respectiv sa denunte unilateral contractul. Acest drept este o consecinta a principiului libertatii muncii, consacrat de art. 41 alin. 1 din Constitutie, fiind unul din drepturile fundamentale ale omului.

Orice contract de munca poate inceta ca urmare a denuntarii unilaterale a acestuia de catre angajat, indiferent daca e vorba de un contract de munca cu perioada determinata sau nedeterminata, temporara sau cu munca la domiciliu. Totusi, trebuie analizat, in fiecare situatie in parte, daca demisia nu reprezinta in realitate un abuz de drept, spre exemplu situatia in care salariatul denunta unilateral,
intempestiv, un contract de munca pe durata determinata.

Procedura de denuntare unilaterala a contractului individual de munca presupune:

-redactarea unei notificari scrise de demisie,
-comunicarea acesteia angajatorului,
-respectarea unui termen de preaviz …Citeste mai mult


Centrală termică de vânzare (închiriat)

Reclame

3 comentarii la “Cerere demisie cu/fara preaviz model 2012

 1. Admin.
  17/07/2011

  Rule No.1 (single)…,,Post any comments that does not related the subject Request resignation with / without notice model 2011, require us to remove. For Link Exchange with 24 standard site info clik HERE
  Thank yor for understanding.”

  Regula nr.1 (unica)…,,Postarea oricărui comentariu ce nu are legătură cu subiectul Cerere demisie cu/fara preaviz model 2011, ne obligă să îl ştergem.
  Pentru Link Exchange cu siteul tipizate 24 info clik AICI
  Mulţumim pentru înţelegere.” Graty & Petru

 2. ank
  25/06/2012

  ce se intampla daca vreau sa imi dau demisia dar insa nu vreau sa mai lucrez cele 10 zile de preaviz specificate in contractul individual de munca?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: